Prima Adunare a moldovenilor din Parma

Unul din scopurile principale ale Asociaţia “DOR”, este unirea moldovenilor din Parma într-o comunitate. Oamenii sunt singuri, vin şi pleacă de la serviciu, fiecare cu grijile lui, se întîlnesc în cercuri mici de 5-10 persoane de cîteva ori pe ani şi cam asta este toată comunicarea. Scopul nostru este unul nobil, să adunăm toţi concetăţenii noştri în cadrul unor evenimente de ordin social şi cultural. Să le permitem să se implice cu idei şi proiecte. Să-i susţinem pe cei care au nevoie de ajutorul nostru. Să menţinem vie limba, cultura, tradiţiile, memoria. Să oferim suport în integrarea cetăţenilor moldoveni în societatea italiană.
În acest scop, în data de 25 noiembrie 2012, Asociaţia “DOR” a organizat la Parma o întîlnire cu moldovenii din regiune. Peste 400 de persoane au fost prezente la eveniment. Oamenii au venit din toată Italia: Parma, Bologna, Milano, Mestre, chiar şi de la Roma şi din multe alte oraşe ale Italiei.  Evenimentul a finalizat cu un concert de zile mari de Igor Cuciuc.
În cadrul evenimentului au fost organizate donaţii pentru o casă de copii din R.Moldova. Asociaţia “DOR” a distribuit gratuit tuturor celor prezenţi la eveniment broşurile “Moldoveni în Italia”, un ghid al moldoveanului venit în Italia pe un termen scurt sau stabilit cu traiul în statul italian. Informaţia din această broşură cuprinde toate domeniile şi aspectele vieţii unui emigrant ăn Italia. Sperăm ca informaţiile respective să servească tuturor. Aducem mulţumiri mari autorilor şi celor care au contribuit acţionat ca aceste broşuri să ajungă şi în Parma.
Pe parcursul evenimentului, multe persoane au decis să devină membri ai asociaţiei noastre, s-au înregistrat, ne-au trensmis idei pentru proiectele viitoare, ne-au susţinut în ceea ce facem şi ne-au asigurat că se vor implica activ în viaţa comunităţii noastre.
Mulţumim tuturor! Vă aşteptăm şi la alte evenimente!

D-nul Igor Furtuna vorbeste despre initiativa sa “Proiectul “5×1000”

O poza simbolica. Pe masa sunt brosurile “Moldoveni in Italia, care au fost distribuite gratuit tutror celor prezenti la eveniment. O doamna doneaza bani pentru casa de copii, iar alta doamna se inregistreaza ca membru al asociatiei “DOR”

O mare de oameni asculta care sunt scopurile si finalitatile Asociatiei “DOR”

Informaţii despre concertul lui Igor Cuciuc vezi aici! Apasă Click!

About Asociatia de promovare socio-culturala moldo-italiana "DOR"

Asociaţia “DOR” este o organizaţie non-profit şi îşi propune să organizeze activităţi de utilitate socială cu implicarea membrilor asociaţi si terţe persoane. Odnoklassniki: http://www.odnoklassniki.ru/moldovenii.inparma Facebook: https://www.facebook.com/asociatiamoldoitaliana.dor
This entry was posted in Activităţi de promovare, Activităţi de utilitate socială and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Prima Adunare a moldovenilor din Parma

  1. Pingback: Igor Cuciuc în concert la Parma |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s