INCREDIBIL: Moldova va avea cea mai scumpă vinietă din Europa!

vinietaIeri, Guvernul Moldovei a aprobat ieri un proiect de lege, care stipulează introducerea taxei de drum sub forma unei viniete, achitate obligatoriu de către şoferii maşinilor cu numere de înmatriculare străine, care tranzitează sau vizitează ţara noastră.
Deşi e clar că măsura are ca scop principal dezinteresarea introducerii în ţară pe termen lung a maşinilor înmatriculate în alte state, pe lângă scopul declarat de a acumula mai mulţi bani la buget pentru mentenanţa infrastructurii rutiere, preţul aprobat de autorităţi pentru vinietă e unul absolut fantastic, care va transforma Moldova în ţara cu cea mai scumpă vinietă din Europa şi care are şansele să îndepărteze orice turist la bordul unei maşini.Astfel, vor exista viniete moldoveneşti pentru trei perioade – 3 zile, 30 zile şi 180 zile. Cea pentru 3 zile costă 7 euro – un preţ destul de rezonabil. Cea pentru 30 de zile, se ridică deja la fantasticii 65 euro, în timp ce vinieta pentru 180 zile ajunge la un preţ absurd de 380 euro. Asta înseamnă că, dacă cineva şi-ar dori achiziţionarea unei viniete pentru un an, în cazul în care tranzitează des ţara noastră, ar trebui să scoată din buzunar 760 euro!

Pentru comparaţie, vă informăm că, dintre statele europene, regimul de vinietă este aplicat în Austria, Bulgaria, Cehia, Elveţia, România, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

În Austria, vinieta pentru 10 zile costă
8 euro, cea pentru 2 luni –
23.4 euro, iar cea anuală costă
77.8 euro, sau de aproape 10 ori mai puţin decât vinieta moldovenească. Şi unde mai pui că vinieta austriacă este obligatorie doar dacă se doreşte folosirea autostrăzilor de mare viteză, drumurile extra-urbane simple putând fi folosite gratuit.

Sursa: http://piataauto.md

About Asociatia de promovare socio-culturala moldo-italiana "DOR"

Asociaţia “DOR” este o organizaţie non-profit şi îşi propune să organizeze activităţi de utilitate socială cu implicarea membrilor asociaţi si terţe persoane. Odnoklassniki: http://www.odnoklassniki.ru/moldovenii.inparma Facebook: https://www.facebook.com/asociatiamoldoitaliana.dor
This entry was posted in Economic, News, PRESA and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s