Ghid privind crearea si functionarea unei asociatii de moldoveni in Italia

ghidasociatiiPublicatia a aparut gratie sprijinului financiar al proiectului Uniunii Europene “Consolidarea capacitătilor de gestionare a migratiei în Republica Moldova”.

Ghidul este destinat asociaţiilor şi grupurilor de iniţiativă ale cetăţenilor moldoveni din această ţară. Alcătuit ca un îndrumar de urmat pentru înfiinţarea unei organizaţii obşteşti de migranţi, el cuprinde informaţii de bază privind funcţionarea asociaţiilor, înscrierea lor la diferite registre, legislaţia în vigoare şi alte recomandări pentru o bună funcţionare a lor. Sînt ilustrate sintetic unele caracteristici ale asociaţiilor, precum şi prezentate unele informaţii elementare despre drepturile şi obligaţiile migranţilor din această ţară. Ghidul pretinde a fi nu o prezentare exhaustivă în domeniul nonprofit al migranţilor moldoveni, ci un îndrumar care pune accentul pe aplicabilitatea informaţiilor propuse şi pe orientarea primară în sectorul terţiar din Italia, cu scopul de a oferi suport asociaţiilor diasporale şi grupurilor de iniţiativă referitor la crearea, activitatea şi consolidarea capacităţilor instituţionale ale acestora.

Autorul Ghidului este Oleg Josanu. Au colaborat pentru redactare Jana Renita si Olga Coptu.
Sursa: moldova.diaspora.md

About Asociatia de promovare socio-culturala moldo-italiana "DOR"

Asociaţia “DOR” este o organizaţie non-profit şi îşi propune să organizeze activităţi de utilitate socială cu implicarea membrilor asociaţi si terţe persoane. Odnoklassniki: http://www.odnoklassniki.ru/moldovenii.inparma Facebook: https://www.facebook.com/asociatiamoldoitaliana.dor
This entry was posted in MOLDOVENI IN ITALIA, Social and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s