Campania “Nimeni nu e singur pe pămînt” a ajuns la Parma

Parma, 19 mai, ora 15:00 tel.3286755582

Apasă click pentru a mări poza !!

“NIMENI NU E SINGUR PE PĂMÂNT” PRIMA CAMPANIE DE INFORMARE ŞI SENSIBILIZARE A CETĂŢENILOR MOLDOVENI MIGRANŢI ÎN ITALIA.
Autorităţile moldovene şi cele italiene au decis să îşi unească eforturile în scopul unei mai bune gestionări a fluxurilor migraţionale prin intermediul proiectului „Abordarea efectelor negative ale migraţiei asupra minorilor şi familiilor rămase în ţară”.

Evenimentul va fi organizat de Asociaţia de promovare socio-culturală moldo-italiană “DOR” din Parma – duminică, 19 mai, ora 15:00. Adresa: Parma, Auditorium Toscanini, via Cuneo, 3/b. Intrare GRATUITĂ. Toate detaliile la tel. 3286755582

Campania oferă suport informaţional migranţilor moldoveni, concentrându-se asupra necesităţilor de ordin social, juridic, psihologic, precum şi a comunicării la distanţă cu familia, oportunităţilor economice şi serviciilor de reintegrare la întoarcere în Moldova.

Un alt rezultat remarcabil al campaniei este crearea şi consolidarea unei reţele a asociaţiilor diasporei care în prezent adună sub auspiciile sale peste 20 de asociaţii, având capacitatea şi experienţa necesară pentru implementarea de noi activităţi destinate cetăţenilor moldoveni care locuiesc în Italia.

Utilizând limbajul artistic ca mijloc pentru abordarea problemelor cauzate de migraţie, (separarea de membrii de familie; încălcarea drepturilor migranţilor în ţara gazdă; lipsa infomaţiei sau a accesului la serviciile sociale, juridice sau educaţionale; problemele cu care se confruntă copiii şi alţi membri de familie rămaşi în ţară; violenţa ş.a.), campania  îndeamnă migranţii moldoveni din diasporă să reflecte asupra nevoilor şi provocărilor cu care se confruntă şi să le exprime deschis. Ecranizarea spectacolului “Oameni ai nimănui“  serveşte, astfel, drept punct de pornire pentru discuţii şi dialog constructiv.

Iniţiativa s-a bucurat de o reacţie pozitivă pe măsură din partea participanţilor, arătând că există spaţiu pe viitor pentru cooperare şi eforturi comune similare şi în alte oraşe dau chiar ţări în care sunt prezenţi migranţii moldoveni.

Evenimentul va fi organizat de Asociaţia de promovare socio-culturală moldo-italiană “DOR” din Parma – duminică, 19 mai, ora 15:00. Adresa: Parma, Auditorium Toscanini, via Cuneo, 3/b. Intrare GRATUITĂ. Toate detaliile la tel. 3286755582

Invităm toţi doritorii!!!

Apasă click pentru a mări imaginile de mai jos:

nimeniCamp

nimeniCamp2

Surse info: http://www.iom.md, tunuestisingur.blogspot.it

About Asociatia de promovare socio-culturala moldo-italiana "DOR"

Asociaţia “DOR” este o organizaţie non-profit şi îşi propune să organizeze activităţi de utilitate socială cu implicarea membrilor asociaţi si terţe persoane. Odnoklassniki: http://www.odnoklassniki.ru/moldovenii.inparma Facebook: https://www.facebook.com/asociatiamoldoitaliana.dor
This entry was posted in Activităţi de utilitate socială and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Campania “Nimeni nu e singur pe pămînt” a ajuns la Parma

  1. Pingback: Campania “Nimeni nu e singur pe pămînt” |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s