Activităţi formative

1.muzica

musicEşti pasionat de muzică? Cînţi la un instrument muzical sau solo? Doreşti să creşti profesional, să cunoşti alţi tineri moldoveni din Parma, talentaţi şi ei în ale muzicii?
Noi îţi oferim posibilitatea! În cadrul cercului nostru de muzică vei învăţa ce e lucrul în echipă, îţi vei dezvolta abilităţile, vei face schmb de experienţă cu tineri muzicieni. Iar cei mai buni vor fi înscrişi în orchestra instrumentală a Asociaţiei “DOR”.
Noi promovăm talentele tinere în cadrul evenimentelor culturale. Vino şi tu! …Vrei mai mult? Bit Box, DJ, Karaoke… Contacteaza-ne!!

2.dans

dansIndiferent de faptul dacă dansezi bine sau foarte bine, dacă eşti pasionat de dans, vino în Aripa tînără a Asociaţiei “DOR”. Vei lua lecţii de dans de la un profesionist şi vei avea ocazia sa-ţi expui talentul în cadrul evenimentelor noastre. Vrei să dansezi, contactează-ne!!!

3.maini dibace

mainidibCercul “Mîini dibace” are ca şi scop dezvoltarea creativităţii. Aici fetele pot învăţa să croşeteze, să croiască, să împetească, să decupeze etc. Iar băieţii pot învăţa măiestria sculptării în lemn. Toate iniţiativele, indiferent de domeniu sunt binevenite. Daţi frîu liber imaginaţiei. Libertatea vine, în primul rînd, din interior, contactează-ne!!!

4.lital

italSă cunoşti limbă italiană corect, pentru moldovenii din regiune, este mai mult decît un hobby, este o necesitate! O limbă vorbită corect îţi asigură o poziţionare de succes în societatea italiană. Primul lucru pe care îl vei demonstra la un interviu de angajare în cîmpul muncii este nivelul de cunoaştere al limbii italiene. Învăţaţi italiana cu noi sau singuri acasa, dar învăţaţi-o! Transformaţi limba italiană dintr-o barieră, într-un avantaj. Pînă la urmă, dacă tot sunteţi în Italia, a rămas să daţi o privire prin cărţile de gramatică italiană şi veţi simţi imediat cît este de uşor să eviţi nişte greşeli pe care de atîta timp le repetai. Contactaţi-ne şi noi Vă vom oferi informaţia necesară!

5.lrom

romLimba română este limba noastră. Cu ea am venit de acasă. Datorită ei am ajuns unde suntem. A vorbi corect limba maternă este întîi de toate o obligaţie pentru fiecare din noi. Dar şi mai important este ca noi, cei stabiliţi cu traiul în străinătate, să păstrăm limba maternă şi să o transmitem corect copiilor noştri. Ideea unui curs de limba română naşte anume din nevoia de a ne păstra originile. Copiii noştri s-au născut şi cresc în Italia. De multe ori le este mai uşor să comunice în limba italiană. Chiar şi noi, adulţii, vorbim deja o limbă română împiestriţată cu italianisme (nu mai zicem d rusisme). E dificil să-ţi păstrezi limba maternă intactă cînd trăieşti în străinătate. Pornind de la convingerea că atît noi, dar mai ales copiii noştri trebuie să cunoască limba strămoşilor noştri, propunem spre atenţia moldovenilor din Parma – cursuri de limbă română. Ajutaţi copiii să vorbească bine limba mamei. Şi atunci îi va înţelege şi bunica la telefon. Contactaţi-ne pentru orice detalii.

Leave a comment